Spagetti met pesto, gebakken paddestoelen en smaaktomaatjes (4 personen)

Ingredienten:

  • Bos verse basilicum
  • Royale hand walnoten
  • Zakje parmezaanse kaas of edelgist
  • 1 flinke teen knoflook
  • Stukje rode peper naar smaak
  • Flinke hoeveelheid olijfolie
  • Biologische volkorenspagetti (100 – 125 gram p.p)
  • Paddestoelen (bijvoorbeeld kastanjechampignons, gemengde paddestoelen en/of oesterzwammen)
  • Smaaktomaatjes
  • Handje rucola of pluk broccoliekiemen
  • Scheutje ‘Kikoman’ Japanse sojasaus
  • Goed zout (Himalaya of Keltisch zout)

(Het liefst worden biologische producten gebruikt, maar dat is niet altijd mogelijk of gewoon te duur. Een gewone verse variant is dan natuurlijk ook prima.)

Gooi een hand walnoten in de keukenmachine of de vermaler van de staafmixer. Doe daar het stukje rode peper bij en de knoflook. Was eventueel de basilicum en dep het goed droog in een schone theedoek. Haal alle blaadjes van de takken van de basilicum en gooi die ook in de keukenmachine samen met het zakje parmezaanse kaas. Zout naar smaak toevoegen en een flinke scheut olijfolie en vermalen. Proeven, en eventueel nog walnoot, zout of olijfolie toevoegen tot het een goede smaakvolle pesto is geworden. Verse pesto kan onder een laagje olie een tijd worden bewaard in de koeling.

Kook de pasta ‘al dente’ in ruim kokend water en snijd intussen de tomaatje door de helft of door vieren (al gelang de grootte) en de scheur en snijd de paddestoelen in eetbare stukken. Roerbak de paddestoelen samen met een kleingehakte teen knoflook in wat olijfolie en kruid met peper en blus kort af met Kikoman sojasaus.

Giet de pasta goed af en roer er flink wat pesto naar smaak doorheen, alsmede de paddestoelen. Schep op de borden, drapeer de stukjes tomaat er een beetje leuk omheen en leg in het midden een pluk broccolikiemen of rucola. Serveer meteen en zet voor de liefhebber nog wat extra parmezaanse kaas op tafel.

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s