Geroerbakte wilde spinazie

Image

Wilde spinazi

We eten veel te veel koolhydraten (snelle koolhydraten) en dat is een van de redenen dat veel mensen te dik zijn geworden. Het is een goede gewoonte om de avondmaaltijd louter uit groenten te laten bestaan, 1 a 2 keer gecombineerd met een stukje vlees of (liefst vette) vis (makreel, zalm, zeebaars). Wie overdag brood, muesli of crackers eet, heeft daarmee meer dan genoeg koolhydraten binnen gekregen. Het is leuk om een sport te maken van het zo lekker mogelijk bereiden van verse groenten. Hoe verser hoe beter!

Hier een recept voor geroerbakte wilde spinazie. Deze spinaziesoort is vaak te vinden in de Turkse of Marokkaanse winkels.

Snijd de onderkant van de krop en een stuk van de stengel van het blad af en leg alle bladeren in een bak koud water. Hussel het water goed om en verwissel het eventueel nog een keer als er veel zand tussen zit. Laat de gewassen bladeren goed uitlekken in een vergiet of maak droog in een slacentrifuge.

Snijd een uitje klein, een teentje knoflook en een tomaat en wat champignons. Snijd de spinaziebladeren grof.

Fruit in een beetje olijf- of andere vloeibare olie een kleingesneden uitje tot het glazig is. Voeg dan een kleingesneden teentje knoflook toe. Zet het vuur nu hoger en voeg de spinaziebladeren, de tomaat en de champignons toe. Roerbak. Als er te veel vocht ontstaat, kun je dit eventueel afgieten.

Je kunt ook een beetje bloem in een theezeefje doen en er een beetje boven de groenten uitzeven zodat het een beetje bindt. Voeg nou een scheutje room toe en -als je dat lekker vindt- wat cashewnoten of gebroken walnoten. Breng op smaak met zout en peper en wat parmezaanse kaas.

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s